Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, April 19, 2010


SEMINAR PIBG….. Timbalan Pengarah Pelajaran Sabah, Hajah Maimunah Suhaibul telah merasmikan Seminar PIBG di Sekolah Kebangsaan(SK) Pandasan, Kota Belud,kelmarin(5 April 2010).

Dalam ucapan perasmiannya, Maimunah meminta ibu bapa dan guru-guru mengadakan permuafakatan untuk meningkatkan kualiti murid iaitu elemen pertama perhatian ibu bapa terhadap kebersihan anak-anak,elemen kedua,kualiti pengajaran dan pembelajaran di bilik darjah dan ketiga mewujudkan persekitaran dan suasana yang aman damai di sekolah.

“Saya yakin SK.Pandasan akan melahirkan insan berkualiti jika ibu bapa dan guru memupuk persefahaman dan budaya bekerjasama,” katanya.

Maimunah juga meminta agar ibu bapa sekolah-sekolah di Sabah agar mencontohi SK.Ulu Labai,Limbang yang telah mewujudkan kerja berpasukan untuk memajukan sekolah walaupun sekolah tersebut terletak di pedalaman Sarawak.

Turut hadir ialah Pegawai Pelajaran Daerah Kota Belud,Abdul Bahkrin Hj Mohd Yusof. Seminar tersebut diisi dengan ceramah “Peranan dan Tanggungjawab ibu bapa kea rah Kecemerlangan anak-anak” yang disampaikan oleh Hajah Ananglangka Mad Kassim daripada SMK Perempuan Likas.