Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, December 23, 2011

MENGABADIKAN KENANGAN DI SEMPORNA HOLIDAY RESORT


SEPASANG SAHABAT,ZAINAB(KIRI) DAN ADIZAH SELEPAS MAKAN MALAM DI RESTORAN ABU SAYAP


MENGABADIKAN KENANGAN : SEMASA MENGUNJUNGI KEDIAMAN CIKGU ASMAH DI TAMAN MUHIBBAH,TAWAU.BERSAMA ISTERI TERCINTA,ADIZAH JAMLI SEMASA DI SEMPORNA

Pada 20hb Disember yang lalu saya dan keluarga telah bercuti ke Tawau. Rancangan kami hanya ke Semporna sahaja,tetapi sahabat lama isteri saya(Adizah Jamli) iaitu Cikgu Zainab Hj Lansa telah menghubunginya dan menjemput kami agar bermalam di kediamannya di Kampung Tanjung Batu Laut. Hasratnya itu tidak ditolak oleh isteriku. Kami ditunggu oleh beliau sebaik tiba di Lapangan Terbang Tawau tepat jam 7.40 Pagi. Sebelum sampai ke kediamannya,beliau mengajak kami bersarapan pagi di sebuah gerai(tak ingat nama gerai itu). Tapi seingat saya gerai itu cukup bersih dan ramai pengunjung. Dalam hatiku memang patut pun gerai itu mendapat tempat di hati pelanggan kerana suasananya yang strategik di tepi jalan dan memang pun hidangannya enak belaka. saya hanya makan soto Banjar. Isteri aku pula mencuba Gado-Gado.Anakku,Mardhiyyah pila mencuba Bakso. ternyata enak sekali.

Apa yang menarik perhatian isteriku semassa di Tawau ialah perabot Jati yang cukup cantik dan menarik ukirannya. Memang sangat sesuai dibeli untuk diletak di ruang tamu kediaman sendiri. Namun hasratnya itu hanya dipendamkan sahaja buat seketika,kerana apa yang penting saya rasa baginya ialah detik pertemuan yang cukup istimewa bersama sahabat lamanya itu.

Kami sekeluarga cukup gembira dengan layanan istimewa Cikgu Zainab yang membawa kami bersiar-siar di sekitar baandar Tawau. kami juga sangat terharu bila mana ia bersama dua orang anaknya iaitu Ika dan Haikal turut serta menemani kami ke semporna di kampung Semporna Holiday Resort dan petangnya, menaiki Bukit Tengkorak. Sebelah malamnya pula,kami diraikan oleh sahabat lamaku,Hairul salleh. kami diajaknya makan malam hidangan ikan bakar dan udang rebus.

Kepulangan kami menaiki bas (Dyana Express) merupakan pengalaman saya buat pertama kalinya kerana ingin melihat suasana alam sekitar sepanjang perjalanan itu. Tapi apa yang membosankan kerana perjalanan memakan masa yang sangat lama iaitu 10 jam. Walau bagaimanapun,moga ada pusi yang dapat dinukilkan selepas ini. Sesungguhnya percutian itu dapat meninggalkan kenengan terindah buat kami apatah lagi susah untuk berpisah dengan dua orang anak-anak yang sempat bermanja denganku.