Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, May 25, 2010


GAMBAR ATAS : SSK MELAWAT HASIL PRODUK KRAFTANGAN WANITA

JASSAMU DIKENANG.... SSK MENGABADIKAN KENANGAN BERSAMA HAJAH LAILAH RADIN

GAMBAR : Eyung menyampaikan cenderahati kepada Salleh

UMNO UTAMA KESEDERHANAAN BERPOLITIK,KEHARMONIAN KAUM

KOTA BELUD: Politik ekstrim yang diamalkan oleh sesetengah pihak di negara ini hanya merugikan rakyat dan tidak mendapat tempat di kalangan rakyat dalam negara ini, kata Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Sabah datuk Seri Salleh Tun Said.

Dalam hal ini,katanya,Umno yang menjadi tonggak pemerintahan negara,sentiasa mengutamakan kesederhanaan berpolitik dan mementingkan kestabilan dan keharmonian kaum.

“Walaupun berlainan ideologi, kita seharusnya terus menjaga kestabilan demi kebaikan bersama. Bagi Umno, kita sentiasa menerima kritikan yang membina untuk kesejahteraan semua pihak,”katanya selepas merasmikan Hari Keluarga anjuran Majlis Pembangunan Wanita Parlimen Kota Belud dengan kerjasama Wanita Umno Bahagian Kota Belud dekat sini kelmarin.

Salleh yang juga memegang jawatan berstatus menteri iaitu Penasihat Sains kepada Ketua Menteri, berkata Umno adalah parti yang membela nasib rakyat tanpa mengira kaum dan fahaman politik.

“Sebab itu program ini disebut juara rakyat dan bukannya juara Umno atau Barisan Nasional kerana ianya bukan untuk ahli Umno semata-mata tetapi ianya memerlukan penglibatan semua kaum tanpa mengira fahaman politik,” katanya.

“Politik hari ini bukan lagi seperti politik di zaman 10 atau 20 tahun yang lalu kerana dunia tanpa sempadan memerlukan pemimpin sentiassa peka terhadap permasalahan dan segera turun padang untuk merungkaikan permasalahan, “ katanya.

Sehubungan itu, Salleh menggesa golongan muda agar tampil untuk memberi pandangan membina melalui laman blog atau facebook, tetapi bukannya pandangan melulu yang boleh mengaibkan negara. - BERNAMA

0 Comments:

Post a Comment